De Danske Gårdbutikker forside
Blomstergren - sommer
De Danske Gårdbutikker
genvejen til din gårdbutik
De Danske Gårdbutikker logo

Bondens Marked 2009 på Gisselfeld Kloster ved Haslev

Også i 2009 vil Bondens Marked være at finde i de unikke omgivelser på Gisselfeld Kloster ved Haslev

Også i 2009 vil Bondens Marked være at finde i de unikke omgivelser på Gisselfeld Kloster ved Haslev. Det er nu 3. år vi forsøger. Markedet bliver bedre og bedre, og tilslutningen større og større. I oktober sidste år stillede 35 stadeholdere op og 2.400 besøgte markedet. Både de besøgende og stadeholderne var meget tilfredse, og vejret var med os, så vi tør godt vove at gentage successen.

Mange fødevarer og kunsthåndværk var repræsenterede med oplevelser for alle sanser. Det søde var repræsenteret med honning, bolcher, marmelader og chokolade. Det sunde med brød, grønsager og frugt i alle afskygninger. Der var kød fra geder, får og kødkvæg. Der var dansk rapsolie og specialiteter fra Frankrig, Italien og Spanien. 3 bryggerier var også mødt op med mange forskellige slags øl og brændevin. For øjet var der uld, filt, pileflet og trædrejning. Nimb stillede op med deres lækre luksus hotdogs og en fiskevogn fra Vordingborg kiggede også forbi, så man må sige, vi havde meget at byde på, og folk gik hjem med nogle gode oplevelser og gode historier fra producenterne.

I år afholdes markedet den 20. og 21. juni og igen den 10. og 11. oktober. Vi håber, vi kan gøre det endnu bedre i år og håber på at få fat i flere stadeholdere samtidig med, at den intime, hyggelige stemning bibeholdes. Kriteriet er, at man selv producerer sine fødevarer og sit kunsthåndværk – og kvaliteten skal være god. Vi hører meget gerne fra producenter, som har mod og lyst til at stille op og fortælle de besøgende om, hvad de laver og dermed være med til at øge interessen for kvalitetsfødevarer og –kunsthåndværk.

Vi vil gerne i højere grad have bedre fat i flere lokale producenter, men hører gerne fra alle interesserede. Man er velkommen til at ringe og få en snak med os. Prisen for en stadeplads afhænger af, hvor meget plads man skal bruge, og hvor man ønsker at stå. Langt det meste af markedet foregår stadig indendørs i ridehal og stalde, så vi er garderede, hvis vejrguderne ikke er med os.

Arrangørerne er fortsat Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen fra Kærsgård i Teestrup lidt uden for Haslev. Vi brænder for sagen og håber at kunne sætte større fokus på de gode fødevarer, og de produkter, der hører sæsonen til. Til midsommermarkedet vil man helt sikkert kunne opleve helt friske danske jordbær, asparges, kartofler og nyslået honning fx Der vil både være gamle kendinge og nye spændende producenter blandt stadeholderne.

4H Teestrup var med til efterårsmarkedet med ponyridning for børnene. Vi håber, at vi i højere grad kan få inddraget 4H, så vi har flere tilbud og aktiviteter til børnene, mens mor og far smager på fødevarer.

Entré 40 kr. – børn under 12 år har gratis adgang. Entreen dækker adgang til hele parken og ridehal og stalde, hvor Bondens Marked afholdes.

Følg med på www.bondensmarked.dk


  
  
De Danske Gårdbutikker logo

De Danske
Gårdbutikker

De Danske Gårdbutikker er din guide til gårdbutikker i Danmark.

Find lokale gårdbutikker og se deres tilbud af kvalitetshåndværk, landbrugsprodukter og spændende aktiviteter.

Oversigt med gårdbutikker
 

Få vores nyhedsmail

Ønsker du at modtage vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig ved at klikke på vores link herunder.

Nyhedsbrevet udsendes når der er nyt fra gårdbutikkerne.

Tilmeld vores nyhedsmail