De Danske Gårdbutikker forside
Blomstergren - sommer
De Danske Gårdbutikker
genvejen til din gårdbutik
De Danske Gårdbutikker logo

Julesæsonen i Ninas NaturCafé

Juletræsfældning, hestevognsture og meget mere...

Selvom jeg synes, vi lige har sluttet sommersæsonen, er det allerede tid til at tænke på julesæsonen – og tid til at sende juleprogrammet ud!
 
Vi holder i år åbent fra torsdag til søndag i advents-ugerne, startende d. 26.11., og d. 20.12. bliver den sidste åbningsdag. Alle dage fra kl 12 – 17 som om sommeren. Glashuset kan godt svinge i temperatur efter den udendørs ditto og kan især i stærk blæst være svært at holde behageligt varmt, så husk en varm trøje og gode sokker. Lige under varmetrådene går det ret fint, men ude i hjørnerne kan det knibe - ligesom der bliver ved med at være noget fodkoldt.
Det er meget knebent med pladsen, så de travle dage er der tæt pakket, og det er en god idé at reservere bord i lidt god tid. Vi styrer tidspunkterne, således at flest muligt kan få en plads. Dvs. bordene kan reserveres til kl. 12, 14 og 15.30, og hvert selskab kan have bordet 2 eller 1½ time, inden det næste hold kommer. I kan reservere via min hjemmeside eller ringe til mig – men det er ikke altid, telefonpasseren er hjemme her før julesæsonen starter. I er selvfølgelig også altid meget velkomne til bare at komme forbi og se, hvordan her ser ud ved juletid.

Et lille hjertesuk: det vil være en stor fordel for alle, hvis der parkeres ”pænt” på vores parkeringsplads – sådan at den udnyttes bedst muligt. Vi har i sommer haft nogle dage, hvor her har været for mange biler, og har de fleste søndage en parkeringshjælp på pladsen. Så tag godt imod Miss Parkerings anvisninger, det er kun til alles bedste. Parkeringspladsen kan ikke rumme trailere og busser! Der kan også parkeres på den lille p-plads ved indgangen til skoven eller den store parkeringsplads ved Frederik den 7’s vej nærmere Kongevejen. Der må ikke parkeres på Kirkeltevej eller på sidevejene.
 
Vi har atter fået sammensat et fint lille juleprogram, hvor I skal være opmærksomme på, at de udendørs aktiviteter kan blive aflyst i dårligt vejr.
 
Naturvejleder Peter Frank starter d. 28.11. med en juledekorationstur, hvor vi først samler materialer i skoven og derefter laver juledekorationerne her udenfor caféen. Vi sørger for ler og birkeskiver til underlag, men husk et stearinlys, hvis der skal sådan et i.
 
Julesæsonens udstiller er maleren Susanne Dorvit. Jeg mødte hende sidste sommer på Vestsjælland og blev meget betaget af hendes dejlige landskabsbilleder - så jeg spurgte, om hun havde lyst til at udstille her, selvom der er et godt stykke vej til Kalundborg. Det ville Susanne gerne, så nu kan vi alle sammen glæde os til at se hendes smukke malerier på caféens vægge.
 
Vi gentager succes’en fra de sidste år med at kombinere
 
Juletræsfældning og hestevognsture:

Vi har fået lov til at fælde juletræer kun ca 5 minutters gang herfra. Det er økologiske ædel/normansgraner, og prisen pr. træ er 250 kr uanset størrelsen. Vi vil have et par hjælpere på pladsen derude, som har noget låne-værktøj parat. Man kan enten selv gå derud eller køre med hestevognen, der kører i pendulfart imellem juletræspladsen og caféen. En enkelt-tur koster 25 kr (børn under 2 år gratis), og man afregner pr tur - det er mest praktisk, hvis det bliver ligesom de andre år, hvor mange valgte at gå den ene vej. Hestevognen kører lørdag/søndag i december fra kl. 12 til ca. 15 (hvor vi stopper af hensyn til mørket). Man kan ikke reservere plads på vognen – den kører hele tiden, og klarer en tur-retur på ca. 15 minutter.
 
Som de sidste år får vi besøg af en ”fiskebil” – dog lastet med sjaler og tørklæder. Det er Vibeke Specht, der kommer med sine smukke Pashmina-varer. Måske sniger der sig også nogle dejlige strikhuer med i lasten. Vibeke er her d. 12. og 13.12.
 
Julestemningen vil være på sit højeste d. 13.12., når Ninas NaturKvintet kommer på besøg. 5 søde og dygtige sangere (Torben, Lone, Merete, Liv og Jacob – alle fra Rytmisk Korforsyning i Birkerød) vil synge julesange for os, både de gode gamle, og nogle med lidt mere fut i. Og vi er så heldige at få flere julesange d. 20.12. – Liva-trioen bestående af Lasse Skovgaard samt Lone og Anja Fjord synger for os.
 
Der bliver også jule-brunch i år – kig i programmet, hvilke dage, det bliver og hvad buffet’en indeholder. Brunchen starter kl. 11 og slutter kl.13., og vi har selvfølgelig udtænkt nogle julede indslag på brunch-buffet’en. Vi vil meget gerne have bordbestillinger på forhånd, så vi ved, hvor meget brød, der skal bages. De dage, hvor her er brunch, kan der først bestilles bord til frokost/kaffe fra kl. 13 (og derfor bliver den første periode kun fra kl. 13 til 14).
 
Jeg har været lidt rundt og kigget efter julevarer, og har indkøbt flere de englespil, der blev en meget stor succes sidste år. Der er både de gamle kendinge og nogle nye varianter.
Vi har tidligere haft Gisela Grahams juleengle, men det kneb sidste år, da agenten var stoppet. Nu er der heldigvis kommet en ny agent i Danmark, og jeg har indkøbt nogle af de nye varer – men nu er det en lidt mere moderne stil end hendes klassiske engle (der desværre ikke fås mere). Jeg har også fundet en fin serie julepynt lavet af kanel, og en herlig nisse-serie – så hylderne bliver fyldt godt op.
De nye forsyninger af eddiker, krydderisalt, sennep og marmelade er ved at være klar, og om nogle uger skal jeg i gang med de brændte mandler og småkagerne til hylderne – sådan et efterår er bare hurtig gået.
 
Når mørket og kulden falder på ude, modvirker vi indendørs med masser af stearinlys og andet til at give varmen – så der vil være varme vafler, glühwein og suppe. Men selvfølgelig stadig mange kager på kagebuffeten, deriblandt julekager, og måske nogle nye siden sommer……….man kan aldrig vide.
 
På gensyn,
 
Nina


  
  
De Danske Gårdbutikker logo

Kontaktinfo

Ninas NaturCafé
v/Nina Dolriis
Kirkeltevej 101, Kirkelte
3450 Allerød

Telefon: 48280602

Webside: www.naturcafe.dk/
 

Vil du være med?

Du kan komme i gang ganske gratis og du kan tilmelde dig her.